Léim ar ábhar

Caife na Palaistíne

Tá caife na Palaistíne cosúil le caife na Tuirce, ach sa Phalaistín is fearr le daoine a neart a rialú trí pónairí rósta dorcha a mheascadh le pónairí meánrósta i chandam a oireann dóibh. Nuair a bhíonn an talamh, bainimid úsáid i gcónaí as an suíomh meilt is fearr ar an meaisín meilt. Murab ionann agus espresso atá meilte ag leibhéal 5 nó 6.

Ar an meán, mheascfadh an chuid is mó daoine tríú pónairí rósta dorcha le dhá thrian de pónairí rósta meánacha. Is fearr le roinnt daoine é a bheith níos láidre, mar sin ordaíonn siad a gcaife a bheith 1/2 dorcha le 1/2 meánach. D’ordódh mionlach daoine é a bheith thar a bheith láidir trí dhá thrian a roghnú le bheith dorcha.

D’ordódh formhór na ndaoine leid cardamom a chur lena gcumasc, ach b’fhearr le roinnt daoine tarraingt siar as an rogha spíosraí.

Tá brewing an caife simplí go leor. Beag beann ar an bpota atá á úsáid agat, cuireann tú spúnóg tae amháin de phúdar caife in aghaidh an 100ml uisce. Cuir ar an sorn é agus coinnigh corraigh éadomhain go dtí go dtosaíonn sé ag ardú. Lean ar aghaidh ag corraigh go dtí go dtosaíonn an "uachtar" ag tuaslagadh, nó coinnigh an creama más fearr leat é.

Féach ar an bpróiseas iomlán:

Foghlaim conas é a ghrúdú ó Louise: